WEJDŹ NA BLOG!

Tylko sprawdzona i rzetelna wiedza dla Ciebie -
- artykuły, kursy, E-Booki, raporty, kampanie, ...
 

Znany Lekarz...

Byłeś bądź jesteś moim Klientem?
Dodaj swoją opinię o efektach naszej współpracy:

Ewelina Wieczorek - ZnanyLekarz.pl

Obiady w Szczecinku

Zapraszam na pyszne obiady:
http://obiadyszczecinek.pl/index.php

 

ZRÓB PREZENT...

 Opłacenie bliskiej osobie
wizyty w Poradni Żywieniowej
będzie niewątpliwie oryginalnym
i cennym prezentem
na święta, urodziny czy inne okazje :)


NIEPOKOJĄCE OBJAWY?

Poradnia EpiCentrum Zdrowia
wykonuje testy
na nietolerancję pokarmową -

- FOOD DETECTIVE.
Test obejmuje 59 produktów spożywczych.
Poradnia posiada Certyfikat
potwierdzający wiedzę i umiejętności
w przeprowadzaniu testu.


FACEBOOK

Zerknij na profil

 


Cennik

 

                   

Jednorazowa konsultacja (bez ułożenia jadłospisu) 50zł

 

Wizyty mające na celu opracowanie programu żywieniowego:

 

I wizyta to między innymi szczegółowy wywiad żywieniowy oraz pomiar ciała – 100

w tym zawiera się również:

- opracowanie szczegółowych zaleceń dietetycznych 
- ocena Twojego obecnego sposobu żywienia i analiza nawyków żywieniowych 

 

Na II wizycie otrzymasz ode mnie opracowany indywidualny jadłospis oraz instrukcje do realizacji założonych przez nas celów – 50zł

 

Wizyta kontrolna - 50zł.
Odbędzie się raz lub dwa razy w miesiącu. Podczas tych spotkań przeanalizujemy wszystko to, co się wydarzyło przez ostatnie tygodnie w związku z Twoim odżywianiem się, aktywnością fizyczną i innymi działaniami, które omawialiśmy na pierwszej wizycie.
Na spotkaniu tym dokonamy pomiarów ciała oraz zmodyfikujemy/ poszerzymyTwój jadłospis o nowe produkty/ potrawy.

 

Współpraca drogą internetową - Wirtualny Dietetyk

 

Nie możesz przybyć do mnie osobiście? Ta usługa jest właśnie dla Ciebie!


Kontakt w ramach Wirtualnego Dietetyka odbywa się drogą elektroniczną i nie różni niczym od osobistych spotkań, jak tylko tym, że nie widzimy się twarzą w twarz. Wszystko inne jest realizowane tak samo, jak przy spotkaniach na żywo.


Plusem korzystania z tej opcji jest to, że jesteś ze mną w kontakcie cały czas, przez okres pełnych 3 miesięcy - możesz pisać maile, zadawać pytania, kiedy tylko chcesz (w przypadku wizyt indywidualnych wizyty kontrolne są odgórnie ustalone raz lub dwa razy w miesiącu w Poradni).


Na czym dokładnie polega współpraca w ramach Wirtualnego Dietetyka, jaki jest jej koszt oraz możliwe warianty? Wszystko to opisałam dla Ciebie szczegółowo pod powyższym linkiem.



Test na nietolerancję pokarmową


Doświadczasz niepokojących objawów? Cierpisz na bóle brzucha, jelit, wzdęcia, zaparcia, powolne odchudzanie pomimo ograniczania niezdrowych pokarmów, zatrzymywanie wody w organizmie, bóle głowy, wypryski i wysypki skórne, bezsenność, depresję? Może być to wynikiem nietolerancji pokarmowej (przeczytaj artykuł na ten temat na moim blogu)

Zapraszam Cię do Poradni EpiCentrum Zdrowia na wykonanie testu Food Detective. Dzięki temu sprawdzisz reakcję Twojego organizmu na 59 produktów żywynościowych.

Zaletą wykonania testu w Poradni jest nie tylko 100% pewność, że zostanie on poprawnie wykonany i zinterprestowany. Możesz bowiem również skorzystać z porady podczas wykonania testu oraz otrzymać przygotowaną w oparciu o wyniki dietę eliminacyjną.

Dieta eliminacyjna często wymaga wykluczenia z diety wielu produktów. Trzeba je wtedy zastąpić produktami alternatywnymi.

Cennik testu - 340zł test + 60zł wykonanie i interpretacja wyników

Opcjonalnie, opracowanie jadłospisu w oparciu o wyniki testu - 130zł

 
 

Usługi dodatkowe

 

- wykłady, prezentacje dla klubów fitness, firm, szkół, szpitali z zakresu szeroko pojętej problematyki zdrowotnej – cena do uzgodnienia

- przygotowanie artykułów i materiałów merytorycznych do czasopism, stron internetowych

Więcej o ofercie dla firm przeczytasz tutaj.

 

 

  • Ważna jest kontrola ilości wypijanych płynów. Trzeba sumować ilość wody, pamiętając, że jest ona zawarta również w zupach, produktach mlecznych, sosach itp. Dzienną dawkę płynów ustala się w zależności od stopnia wydolności nerek.
  • Sposób przygotowywania potraw powinien być taki sam jak w diecie lekko strawnej. Unikać należy więc smażenia, pieczenia, duszenia poprzedzonego obsmażaniem. Potrawy podaje się gotowane lub pieczone w folii. Można również piec na grillu lub na patelni umożliwiającej smażenie bez tłuszczu.
  • Warto zadbać, aby posiłki były podane estetycznie w możliwie atrakcyjny sposób. Ma to ogromne znaczenie zwłaszcza wtedy, gdy chorobie towarzyszy utrata apetytu. W celu uatrakcyjnienia smaku należy korzystać z dozwolonych przypraw (zwłaszcza jeśli konieczna jest niskosodowa dieta), jak również zaostrzać smak, przyrządzając potrawy na kwaśno przez dodatek kwasu cytrynowego, soku z cytryny lub kwaśnego mleka.
  • Częstotliwość podawania posiłków powinna być taka sama jak w żywieniu człowieka zdrowego: 4-5 razy dziennie o ustalonych porach.

© Prawo autorskie do strony posiada dieta-trening.eu
Wszelkie prawa zastrzeżone.